Accesorii acoperiș

Accesorii acoperiș
Borduri din tablă plană
Coamă acoperiș

Elementul care inchide în partea de sus a acoperișului îmbinarea a doua ape.

Bordură fronton/Pazie

Elementul care închide lateralele unui acoperiș

Dolie

Elementul care se folosește la îmbinarea a două planuri (două ape) în zona de curgere a apelor pluviale

Bordura speciala calcan

Element special pentru legatura dintre un perete si un versant paralel cu acesta. Se va monta sub tigla si se va introduce in perete.

Colector fronton

Elementul care se pune la marginea acoperișului sub țigla metalică pentru a prelua scurgerile pe streașina laterală a casei.

Dolie

Închide acoperisul in partile laterale acoperind marginile sarpantei. Se monteaza peste scandura de pazie, dupa ce au fost fixate placile de tigla.

Bordură calcan

Se utilizeaza la intersectia apelor cu pereti calcan sau ziduri despartitoare. Aceasta impiedica apa sa se infiltreze pe langa perete.

Semicoamă

Închide acoperișul în partea superioara și împiedică infiltrațiile sub învelitoare. Se montează la acoperișurile cu o singură apă.

Sort rupere pantă

Sort rupere perete vertical se utilizeaza in zonele in care apele acoperisului isi modifica panta.

Șorț streașină

Face legatura cu sistemul pluvial permitand scurgerea apei de pe panta acopereișului jgheab.


Parazăpadă liniară

Este un element important in sezonul rece - se monteaza pe invelitoare si previne alunecarile de zapada de pe acoperis.

Opritor zăpadă Omega

Are forma literei grecesti (omega). Aceasta se monteaza paralel cu streasina si are rolul de a preveni caderea brusca a zapezii de pe acoperiș.

Elemente de etanșare și fixare
Banda bituminoasa

Banda bituminoasa autoadeziva, compusa din mai multe straturi, pe baza de aluminiu si de bitum modificat. Este rezistenta la inghet și la actiunea agresiva a mediului apos.


Folie adezivă ventilare

Este destinata tuturor acoperisurilor sub coamă, acest tip de banda de etansare este recomandat datorita faptului ca face ventilarea facila prin coama acoperisului.


Mansoane de etansare

Confectionate din EPDM, toate mansoanele sunt rezistente la temperaturi mari de pana la 150 grade C, la radiatiile UV timp indelungat si au o rezistenta mecanica sporita. Cele confectionate din silicon, temperatura, urca pana la 250˚C.

Burete etanșare universal

Element din polietilenă expandată cu pori închişi (impermeabil), care copiază amprenta ţiglei metalice pentru a nu permite pătrunderea umezelii, a prafului sau a păsărilor. Se montează în coame/dolii/sort şi se utilizează pentru a împiedica supraventilația.

Ventilatie acoperiș

împiedică pătrunderea păsărilor în spaţiul dintre prima şipcă suport şi ţigle profilate. Se montează în lungul liniei de streaşină. Pieptenele urmăresc conturul interior al ţiglelor, asigură intrarea aerului de ventilare şi protecţia împotriva păsărilor şi insectelor.

Ventilație acoperiș

Element proiectat pentru ventilarea mansardei sau a podurilor. Indeparteaza eficient umezeala prin acoperiș, în zilele de vară scade temperatura în mansarde sau pod.


Holtsuruburile tablă

Holtsuruburile cu saiba de oțel cu cauciuc se folosesc la fixarea metalului pe suport de lemn și asigura o perforare usoara. Suprafata galvanizata a holtsuruburilor asigura protectie si rezistență ridicată la intemperii, oferind rezistență la coroziune.

Silicon pentru tablă

Plasto-elastic cu aderenta pe orice suprafata chiar și umedă, rezistent la temperaturi înalte și negative. Elasticitate sportită și rezistență în timp la diferențe de temperatură


Folie anticondens
Folie anticondens

     Unul din criteriile esențiale pentru construcția unui acoperiș corect, este folosirea foliei anticondens cu permisivitate ridicată la vapori care se montează sub învelitoarea principală.
     Membrana anticondens garantează uscarea tuturor straturilor acoperișului, atunci când este asigurată ventilarea spațiului de sub învelitoarea principală.
     Ea facilitează trecerea vaporilor de apă din interiorul termoizolației acoperișului către mediul extern. Astfel, se limitează cantitatea de vapori care se adună în structura acoperișului și se evită creearea condensului în acoperiș, în special în vata minerală. Prin urmare, elementele structurale ale acoperișului, termoizolația și finisajul interior al imobilului nu vor fi afectate de apa rezultată din condens.
      Membrane anticondens Dachowa cu densitățile de 115, 150, 165 sau 185 gr/mp.

Membrană Dripstop

      Membrana specială autoadezivă Dripstop, care se lipeşte pe suprafaţa metalică interioară a panourilor de acoperiş în timpul profilării automatizate a acestora, înlocuind utilizarea formulei clasice de membrană permeabilă la vapori.
      Membrana Dripstop reprezintă o modalitate economică de a rezolva problema condensului în interiorul clădirilor cu acoperiş neizolat termic, prevenind picurarea apei către interiorul clădirii, extinzând durata de viaţă a învelitorilor metalice, mărind izolaţia acustică şi reducând zgomotul de ploaie.
      Dripstop are o capacitate mare de stocare a apei care poate rezulta ca urmare a fenomenului de condensare. Prin folosirea membranei Dripstop se elimină apariţia celui mai întâlnit efect al condensării de la interiorul clădirilor, şi anume, igrasia. Performanța sa diferă în funcție de gramajul materialului și de înclinația acoperișului.
      Membrana Dripstop este rezistentă la acizii din dejecţiile animalelor și bacterii, și se poate spăla cu jet de apă.
      Acest tip de membrană se foloseşte şi pentru pereţii spaţiilor cu destinaţie industrială (hale producţie, ateliere etc.), logistică (depozite, magazii, garaje etc.), agro-zootehnica (silozuri cereale, ferme zootehnice etc.).
      Un alt atu al acestui tip de membrană este faptul că uşurează serviciul de montaj – montatorii nu vor mai fi nevoiţi să monteze membrana peste osatura structurilor de acoperiş (în majoritatea cazurilor, acoperişurile neizolate termic nu au patul continuu de astereală, fapt care îngreunează accesul şi măreşte riscul de cădere în gol).
      Caracteristicile tehnice ale produsului:
• Ușor de aplicat
• Rezistent
• Inflamabilitate A2 – s1; d0 (EN 13501-1)
• Rezistență la bacterii
• Izolație acustică suplimentară
• Reducerea zgomotului de ploaie

Vrei un acoperiș?

Noi transformăm idei și viziuni în proiecte de acoperișuri durabile.