Cum ne alegem acoperișul potrivit?

By 0
Cum ne alegem acoperișul potrivit?

Atunci când dorim să înlocuim vechea tabla de pe casă sau suntem în căutarea unui acoperiș pentru noul cămin, o mulțime de întrebări ne invadează creierul. Dar, în majoritatea cazurilor, cea care ne preocupă cel mai mult sună așa: „Cum îmi dau seama care este cel mai potrivit pentru mine?”

Așadar, observăm că un acoperiș funcțional trebuie să  îndeplinească niște criterii:

  1. Rezistență.

Sub acțiunea intemperiilor și a condițiilor climatice, acoperișul trebuie să rămână intact; în fond, acesta este rolul său: de a adăposti (fie de ploaie,  fie de zăpadă, de grindină, de soare puternic sau de vânt).  

Notă: asigură-te că furnizorul are cel puțin 10 ani de când este pe piață; astfel poți observa singur dacă produsele sale sunt de calitate, urmărindu-i evoluția.

Acoperișul Eurotigla are o durată de viață de peste 70 de ani, iar straturile care se găsesc în componența panourilor oferă garanție de 10, 15, 30 sau 50 de ani, în funcție de finisajul ales.

  • Greutate*.

În medie, pe o suprafață de 1m² se vor așeza :

  • 5 kg de țigla metalică
  • 40 kg de țigla ceramică

*În cazul în care se ia în considerare schimbarea învelitorii vechi, greutatea este primul criteriu care trebuie analizat, deoarece structura pereților este cea care susține întregul acoperiș.

  • Montaj.

Chiar dacă dumneavoastră sunteți cei care vă montați acoperișul sau apelați la o echipă profesionistă, este bine să țineți cont de faptul că montajul țiglei metalice se realizează mai ușor și într-un timp mai scurt decât în cazul țiglei ceramice. Astfel, costurile vor fi mult mai mici.  

Panourile de țiglă metalică se debitează la dimensiuni variabile, astfel se vor lua în considerare doar cantitățile necesare, indiferent de forma pe care o are acoperișul dumneavoastră. În plus, și structura de lemn a șarpantei va fi simplificată.

O altă caracteristică importantă a țiglei metalice este aceea că se poate monta pe suprafețe  curbate sau foarte abrupte.

  • Raport calitate- preț

Societatea consumeristă în care trăim ne-a demonstrat de multe ori că „scump” nu înseamnă mereu „bun”, la fel cum nici „ieftin” nu înseamnă mereu „prost”.

Așadar, oricât de relativ ar fi raportul calitate-preț, sistemele de învelitori din țigla metalică vă pun la dispoziție o gamă largă de texturi, culori, forme si grosimi.

În concluzie, la EUROTIGLA găsiți soluția potrivă pentru bugetul dumneavoastră, știind că oțelul care vă va acoperi casa este învelit în 7 straturi de protecție.

  • Estetică

Un acoperiș trebuie să evidențieze frumusețea clădirii. Fie că este vorba despre o constucție nouă, sau una de restaurare, el trebuie să se regăsească în armonie cu restul construcției.

Țigla metalică este singura soluție de învelitori care oferă o gamă variată de culori, inclusiv la sistemul pluvial.

                                         Discernământ bun și armonie sub acoperiș!

                                                                                    Echipa Eurotigla

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Your Name:*

Your Website

Your Comment